Sú plavby atraktívne aj pre mladých?

Mnohí mladí ľudia vnímajú okružné plavby na výletných lodiach ako drahú a nudnú dovolenku pre bohatých dôchodcov. A možno to tak skutočne bolo kedysi na začiatku, ešte koncom minulého (20.) storočia …
Svet výletných plavieb sa však za posledné desaťročia radikálne zmenil. A to v mnohých aspektoch.

Nechceme sa tu zaoberať technológiami, ekológiou či udržateľnosťou, ale skúsme sa zamyslieť:

Sú plavby na výletných lodiach príťažlivé aj pre mladých?

Jednoznačnú odpoveď na túto otázku nájdeme aj v tomto video od sympatického čekého youtubera Kubu.  Spolu so svojou priateľkou sa nedávno vydali na týždňovú plavbu po Stredomorí. 
V prvom dieli svojej série z plavby na MSC Fantasia po Západnom Stredomorí Kuba zaujímavo a zábavne popisuje rezerváciu dovolenky cez luxusneplavby.cz (česká pobočka stránky luxusneplavby.sk), cestu do Neapolu, nalodenie, kajutu a prvý deň strávený na lodi.

Ako si teda svoju dovolenku užili?

Plavba sa iba začala, ale prvé dojmy sú podľa všetkého jednoznačne pozitívne. 

Prečo sú teda okružné plavby atraktívne aj pre mladých ľudí?

Ponúka sa hneď niekoľko zjavných dôvodov,:

  • Cenová dostupnosť: Pokiaľ človek dobre plánuje a hľadá, môže nájsť prekvapivo veľmi dostupné možnosti. Lowcost ceny  zoženiete predovšetkým v termínoch mimo hlavnej sezóny a mimo obdobia školských prázdnin. Obzvášť výhodné bývajú tzv. repozičné plavby, teda také, ktorých začiatok a koniec je v inom prístave. No a niekedy sa nájdu aj super výhodné Last Minute. 
  • Rôznorodé aktivity: Na palube väčšiny moderných výletných lodí je v ponuke široká škálu aktivít, ktoré určite zaujmú aj mladšie generácie: vodné atrakcie s tobogánmi, horské dráhy, lezecké steny, zipline, športové kurty a fitness centrá, simulátory F1, go kart, bowling a iné.
  • Nočný život: Na lodiach vládne živá aktivita až do neskorých nočných hodín - v nočných kluboch, baroch, salónoch so živou hudbou, na diskotéke. Ideálne vyžitie pre tých, ktorí večery trávia tancovaním a zábavou.
  • Zábavné programy: Na palube nájdete mnohé formy zábavy, vrátane koncertov modernej hudby, parties, lekcií latinsko-amerických tancov, divadelných predstavení, komediálnych šou či 5D kina.
  • Dobrodružné a adrenalínové výlety: Počas zastávok v prístavoch môžete podnikať výlety,  ale aj adrenalínové aktivity ako napríklad kajakovanie, surfovanie, potápanie sa, plávanie s delfínmi, jazda na štvorkolkách, bicykloch či na koni, zipline lanovky.
  • Poznávanie nových ľuďmi: Plavby sú skvelou príležitosťou na spoznávanie nových ľudí z rôznych krajín.
  • Zlepšovanie sa v cudzích jazykoch: a pritom si precvičiť svoju angličtinu či iný jazyk v praxi.

Ako vidíte, plavby na výletných lodiach môžu byť naozaj skvelou voľbou dovolenky aj pre mladých ľudí hľadajúcich ideálnu kombináciu odpočinku, zábavy a adrenalínu. 

A s Kubom sa už tešíme na ďalšie videá, kde sa dozvieme o jeho ďalších zážitkoch v navštívených destináciách (Palma, Barcelona, Marseille, Savona a La Spezia)!

Chcete sa dozvedieť viac ...

Zdroj videa: YouTube, kanál Kuba1o

Späť do blogu